Fysioterapimottagning Bukkirurgi Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Besök oss

Hitta hit

Du som nyligen har genomgått en bukoperation är välkommen till Fysioterapimottagning Bukkirurgi i Solna för uppföljning, rådgivning och anpassad träning.

 

Här finns en kort film med råd som vänder sig till dig som ska genomgå en operation i mage, rygg, hjärta eller lungor. Den hjälper dig att förbereda dig och visar hur du på ett bra sätt kan återhämta dig efter operationen.
Det är viktigt att snabbt komma igång efter exempelvis en operation. Man minskar risken för komplikationer samt återfår sin fysiska funktion snabbare om man så tidigt som möjligt kommer upp ur sängen och blir aktiv.

Här finns en kort instruktionsfilm som ger information inför operation från fysioterapeuten

Har du eller din närstående frågor till fysioterapeuten, kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Den första tiden efter en bukoperation bör du inte ta i kraftigt med magmusklerna. Det är vanligt att känna trötthet och ibland en ökad trötthet vid fysisk aktivitet. För att få hjälp med att hitta en lagom nivå på din fysiska aktivitetsnivå kan du besöka oss.

Vi vänder oss till dig som är, eller nyligen har varit, patient på Gastrocentrum, Kvinnokliniken eller Urologkliniken på Karolinska i Solna. Vi erbjuder individuellt anpassad träning med målsättning att förbättra din fysiska kapacitet och ge en ökad trygghet i hur du får och bör röra dig.

För att komma till fysioterapeut på Karolinska krävs remiss från läkare på Karolinska. Remissen skickas oftast elektroniskt från respektive mottagning. Om du har fått en pappersremiss lämna in den till vår mottagning på internadress A6:U1 eller skicka den till: Karolinska Universitetssjukhuset, Fysioterapimottagningen A6:U1, 17176 Stockholm.

 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Vi har verksamhet på flera ställen i Solna. Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Det första besöket sker enskilt och tar ca 1 timme.

 • Du behöver inte ha på dig träningskläder vid besöket men det är bra att bära kläder som du kan röra dig i. Ta gärna med dig inneskor. Planerar du att byta om så kom i god tid för att vara klar till bokad tid.

 • I fysioterapins lokaler finns toaletter samt separata omklädningsrum för kvinnor och män med dusch. I omklädningsrummen finns små skåp för att kunna låsa in värdesaker.

 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud, tel 08- 517 744 58, eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster (öppnas i nytt fönster). Uteblivet besök debiteras, det gäller även om man har frikort. Om du inte mår bra eller är förkyld den dag du ska komma till oss ska du lämna återbud, det är inte bra att anstränga sig då.

 • Undvik parfymerade produkter av hänsyn till allergiska personer.

Under besöket

 • Gå först och registrera dig i centralkassan som ligger strax innanför sjukhusets huvudentré, på Karolinska vägen. Du skall anmäla dig där varje gång som du skall till Fysioterapimottagningen.

 • Ett besök kostar 200 kr. Frikort gäller och även om du har frikort ska du anmäla dig i kassan. Du har också möjlighet att få faktura på besöksavgiften. Ibland kan det vara kö så kom i god tid. Tag med Dig legitimation. Uteblivet besök debiteras, det gäller även om man har frikort.

 • Gå sedan till Fysioterapimottagningen A:6, plan U1 i huvudbyggnaden och sitt ned och vänta i väntrummet.

 • Information om hur du hittar till Karolinska och var du kan parkera finns här.

Efter besöket

 • Syftet med träningen är att så snart som möjligt efter bukoperationen återfå en bra aktivitetsnivå. Därför är det viktigt att du fortsätter att vara fysiskt aktiv utifrån rekommendationerna du får. Träning är en färskvara och om den inte upprätthålls kommer din förbättrade kondition och styrka återigen att avta.

 • Ibland använder vi recept på fysisk aktivitet, ett så kallat FaR, för att hjälpa dig att hålla dig aktiv.

 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.