Röntgen Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Har min remiss kommit fram?

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 808 50

Telefontider idag

00:00 - 24:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00
  • Återbud: 08-585 808 50

Besök oss

Norra Hallen, Plan 4, C1-46, HUDDINGE

Hitta hit

I Huddinge utförs undersökningar av skelett, lungor, njurar, buk mm. Röntgen är uppdelad i olika högspecialiserade verksamheter och bedrivs dygnet runt. Klinikerna använder i stor utsträckning avancerad teknik som datortomografi (DT, CT), magnetkamera- magnetisk resonanstomografi (MR, MRI) och ultraljud samt utför behandlingar och provtagningar.

Röntgen Huddinge är uppdelad i sektioner med olika specialiteter

  • Skiktröntgen, datortomografi (DT) av samtliga olika organ i kroppen.
  • Slätröntgen (endimensionella bilder) görs som lungröntgen, mag-, tarmröntgen, barnröntgen, njurröntgen (njursten) och skelettröntgen
  • Ultraljud görs på på organ som lever och njurar
  • Magnetkamera (MR, MRI) är en radiologisk undersökning även om den inte ger röntgenstrålning

Observera att det är samma besöksadress till dessa och du anmäler dig vid samma reception trots att bokningen sker till olika telefonnummer.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Remiss och kallelse

För att vi ska kunna utföra en korrekt röntgenundersökning krävs en remiss från din läkare. Om möjligt lämna dina smycken och armbandsur (klocka) hemma. Om du måste ta med barn som inte skall undersökas behöver någon följa med som kan ta hand om barnen under tiden du undersöks.

Observera att detta är vad som gäller allmänt hos oss inför ditt besök. Vad som gäller för dig personligen står i din kallelse.

  • Kontakta oss om du är gravid
  • Lämna smycken och piercing hemma

Sjukresekort

Om du har rätt till sjukresa ska den mottagning eller avdelning som skickat din remiss till oss, ladda ditt sjukresekort för tur- och returresa.

Betalning och anmälan

Ta med dig legitimation och kallelsen och anmäl dig i receptionen. Undersökningen kostar 200 kronor. Frikort gäller. Det kostar inget för barn och ungdomar under 18 år. På lördag, söndagar, helgdagar samt under kvällstid får du en faktura att betala.

Om du behöver boka om din tid

Avboka din tid så snart som möjligt men senast 24 timmar för besöket. Du ringer 08-585 808 50 eller använder Mina Vårdkontakter på Vårdguiden/1177

Under besöket

Anmäl dig

Du anmäler dig i röntgenreceptionen när du kommer

Mer än hälften av undersökningarna som genomförs är akuta vilket innebär att du ibland kan komma att få vänta en längre tid.

Observera att detta är vad som gäller allmänt hos oss under ditt besök. Vad som gäller för dig personligen står i din kallelse.

Efter besöket

När du är undersökt skall bilderna granskas och ett röntgensvar kommer skrivas och gå till den läkare som skrivit remissen. Din läkare som skrev din remiss, meddelar dig svaret på undersökningen.

Observera att detta är vad som gäller allmänt hos oss efter ditt besök. Vad som gäller för dig personligen står i din kallelse.

Om du har några frågor efter ditt besök kontakta oss på det telefonnummer som står högst upp på sidan.