Datortomografi, Radiologi Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Har min remiss kommit fram?

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 808 16

Telefontider idag

13:00 - 14:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 13:00 - 14:00
  • Tidsbokning/rådgivning: 08-585 808 16
  • Återbud: 08-585 808 16

Besök oss

Norra Hallen, Plan 4, C1-46, HUDDINGE

Hitta hit

På datortomografisektionen utförs avancerade undersökningar för att utreda och kontrollera sjukdomstillstånd i hela kroppen.

Datortomografi kallas även förkortat DT eller CT från Computer Tomography som det heter på engelska. Det är en speciell röntgenteknik som undersöker dina organ, så att tunna skivor av dina organ eller kroppsdelar presenteras som bilder.

Inför besöket

Om du ska göra en undersökning av bukorgan behöver du i de flesta fall komma hit 1-2 timmar före undersökningen för att dricka kontrastmedlet. Observera att detta är vad som gäller allmänt hos oss inför ditt besök. Vad som gäller för dig personligen står i din kallelse.

Under besöket

Under undersökningen får du ligga stilla på ett undersökningsbord som skjuts in i en kort tunnel som är öppen i båda ändarna. Undersökningen är helt smärtfri. För att säkerställa diagnosen ger vi dig i de flesta fall en kontrastinjektion i ett blodkärl i din arm. Observera att detta är vad som gäller allmänt hos oss under ditt besök. Vad som gäller för dig personligen står i din kallelse.

Efter besöket

När du är undersökt skall bilderna granskas och ett röntgensvar kommer skrivas och gå till den läkare som skrivit remissen.

Observera att detta är vad som gäller allmänt hos oss efter ditt besök. Vad som gäller för dig personligen står i din kallelse.

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.