Nu är vi under 900 väntande patienter

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Under veckan har vi gått under 900 patienter som väntat längre än 90 dagar och ännu inte fått en operationstid.

För att bli landets första köfria universitetssjukhus måste vi planera bättre, vara mer synkroniserade och göra saker på nya sätt. Inom mottagningsverksamheten ser vi just nu att detta på totalen inte sker i tillräcklig utsträckning. En grupp verksamheter är igång ordentligt och är på väg mot målet att ingen patient ska behöva vänta längre än 30 dagar till nybesök. På andra sidan skalan finns dem som inte har nått tillräckliga förbättringar. Det är hög tid att fler visar resultat. Underlag och stöd finns att få från vår produktionsdirektör Caroline Hällsjö Sanders team. De kan också sätta dem som har det svårare i kontakt med dem som lyckats bättre. Vi måste komma ihåg att vi faktiskt kan göra både små och stora förändringar som hjälper våra patienter. Det har vi bevisat under pandemin och det ska vi göra nu också.

Mer glädjande är hur operationsköerna utvecklas. Under veckan har vi gått under 900 patienter som väntat längre än 90 dagar och ännu inte fått en operationstid. Läs gärna reportaget från en av lördagarna då vi opererat extra. Det visar vad vi gör och vad det betyder för våra patienter.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn