Hematologiskt Centrum

Hematologiskt Centrum (HCK) är nordens största Hematologiska klinik och tar emot patienter med alla former av blodcancer och icke-maligna hematologiska sjukdomar från Stockholmsregionen. HCK behandlar också patienter med vissa sällsynta diagnoser från hela landet och utlandet samt bedriver tillsammans med barnkliniken och CAST nordens största centrum för allogen stamcellstransplantation.

För oss är sjukvård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet med att förlänga och förbättra livet för patienter med blodsjukdomar. Vår, liksom sjukhusets vision, är 'Patienten alltid först'. Verksamheten är organiserad i fem team; lymfom, myeloida sjukdomar, plasmacellsjukdomar, koagulation och allogen stamcellstransplantation och bedrivs i Huddinge, Solna och Danderyd.

Det mycket nära samarbetet mellan Hematologiskt Centrum och Karolinska Institutet borgar för en stark klinisk och translationell forskning. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning, forskarutbildning och grundutbildning.

Vårdgivarguide - Stockholms läns landsting

Är du patient eller närstående?