Uroterapimottagning Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Journalservice

Ring oss

08-585 825 29

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag 08:30 - 09:00
  • Onsdag - Fredag 08:30 - 09:00
  • Tidsbokning/rådgivning: 08-585 825 29

Besök oss

Hälsovägen, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge K68

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

På uroterapienheten utreder och behandlar vi urininkontinens, problem att tömma urinblåsan och trängningsproblematik (överaktiv blåsa). Uroterapeuter är specialutbildade sjuksköterskor eller sjukgymnaster som utreder och behandlar dessa tillstånd. Arbetet bedrivs i nära samarbete med klinikens läkare med specialintresse för urinblåsans funktion.

För att kartlägga symtomen och ta reda på besvärens inverkan på livsföringen får man ofta fylla i en urinmätningslista och ett frågeformulär före besöket.

Rådgivning och patientundervisning är grunden till fortsatt behandling med till exempel blåsträning, elektrisk stimulering, akupunktur, bäckenbottenträning och självkateterisering. Vi har specialkunskap om hjälpmedel vid urinläckage och självkateterisering.

Den som ska genomgå operation med radikal prostataektomi, dvs borttagande av hela prostatakörteln, erbjuds tid hos uroterapeut före och efter operation för genomgång av bäckenbottenträning.

Till oss kommer man via remiss från urologiska klinikens läkare men också från andra enheter på Karolinska Universitetssjukhuset, vårdcentraler och privatläkare.

I Huddinge ingår uroterapeuter och läkare också i Bäckenbottencentrum

Läs mer om urininkontinens och andra blåsproblem på www.sinoba.se

 

 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi ber dig läsa kallelsebrevet noggrant! Här finns viktig information om vilka förberedelser som kan behöva utföras innan ditt besök på enheten.

Inför vissa undersökningar och behandlingar bifogas ett informationsblad eller broschyr. Läs också detta.

Om dina besvär förvärras under tiden du väntar på ditt besök ska du ta kontakt med den läkare som skrev remissen.

Anmälan och betalning görs i Centralkassan vid huvudentrén eller vid entrén vid R2 (parkeringen). Kassorna är kontantfria och betalning sker med kort eller faktura. Även om du har frikort ska du registrera dig i Centralkassan. Ta med legitimation som behövs för registrering av besöket.

Efter betalning/registrering i Centralkassan är du välkommen till Uroterapienheten K68. Gå via korridoren Kirurgigatan, ta andra hissen (K4) upp till plan 6 där K68 finns. Var god sitt ner i väntrummet så ropar vi upp dig. Din ankomst registrerades i kassan så någon reception finns inte.

Under besöket

Besök på Uroterapienheten görs av olika anledningar och tar olika lång tid. Ungefärlig tidsåtgång för just ditt besök står på kallelsen.

Om du vill ta med dig anhörig eller vän till besöket går det bra.

Efter besöket

Du kommer vid besöket på Uroterapienheten att få information av uroterapeut eller läkare om hur vidare vård och uppföljning kommer att ske. Vid behov finns möjlighet att kontakta oss på enheten via telefon. Var god se kontaktinformation högst upp på denna sida.

Det går också bra att kontakta oss via Mina vårdkontakter.