Urologisk vårdavdelning A25b Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 745 42

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, A2:05, STOCKHOLM

Hitta hit

A25b är en vårdavdelning som är specialiserad på att vårda patienter som genomgår kirurgi i urinvägarna, vilket framförallt innebär ingrepp i njure, urinblåsa och prostata. Många av ingreppen genomförs via titthålskirurgi med hjälp av en robot. Majoriteten av våra patienter har en cancerdiagnos. De flesta av våra patienter läggs in och planeras elektivt men vi tar även emot patienter direkt från akutmottagningen.

Verksamheten präglas av en lärande organisation där vi arbetar med att ha patienten i fokus. Avdelningen har 21 vårdplatser organiserade i olika team, prostata, blåsa, sten/endourologi och neurourologi.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus, det innebär att man endast får röka på anvisade platser utomhus. Om din sjukhusvistelse är planerad, och du är i behov av nikotin, rekommenderar vi att du tar med dig nikotinhjälpmedel.

Vårt mål är bland annat att varje patient ska känna sig trygg, säker och delaktig.

Patientinformation om A25b

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Det är bra om du tar med dig toalettartiklar/tofflor/inneskor och något att läsa. Om du äger ovanlig medicin är vi tacksamma om du tar med dig den till sjukhuset. Ta inte med smycken eller större mängder pengar.

Under besöket

På avdelningen finns tillgång till nattskjorta, kalsonger/trosor, handduk och joggingbyxor.

På avdelningen får mobiltelefon användas. Det finns även möjlighet att hyra telefon.

Efter besöket

x