Urologisk vårdavdelning K66 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 802 66

Besök oss

Hälsovägen, Flemingsberg, K66, K68, 14186, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

  • Måndag - Söndag 14:00 - 19:00

Till avdelning K66, som är bemannad dygnet runt, kommer patienter med urologiska sjukdomar.

Vårdavdelningen består av 22 vårdplatser. Vi arbetar i team som består av läkare, sjuksköterska och undersköterska. Resurspersoner till teamen är nutritionsansvarig undersköterska, administrativ undersköterska, medicinsk sekreterare, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator och dietist. De flesta rummen är två- till fyra bäddsrum. Vi har också enkelrum som i första hand är avsedda för mycket svårt sjuka patienter.

Vårt mål för din omvårdnad är att du ska känna dig trygg och delaktig i vården genom att:
• Personalen strävar efter en hög kompetens
• Våra patienter erbjuds kunskap och information/undervisning
• Tillsammans med patienten samverkar vi och planerar en god vård
• Vi strävar efter en öppen dialog med patienten där patienten vågar fråga
• Patienten uppmanas att vara delaktig i den egna vården
• Vi tar hand om det patienten inte klarar själv, t ex smärtlinding

 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Det är bra om du tar med dig toalettartiklar/tofflor/inneskor och något att läsa. Om du äter ovanlig medicin är vi tacksamma om du tar med dig den till sjukhuset. Ta inte med smycken eller större mängder pengar. På avdelningen finns tillgång till nattskjorta, kalsonger/trosor, handduk och joggingbyxor.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus, det innebär att man endast får röka på anvisade platser utomhus. Om din sjukhusvistelse är planerad, och du är i behov av nikotin, rekommenderar vi att du tar med dig nikotinhjälpmedel.

Under besöket

Vid din sängplats finns garderob där du kan låsa in personliga tillhörigheter. Sängbord, läslampa och en fungerande radio i bästa fall. I anslutning till varje rum finns dusch och toalett.

På avdelningen får mobiltelefon användas. Det finns även möjlighet att hyra telefon, till telefonjacket kan du även ansluta en bärbar dator.

Det finns ett dagrum där du kan äta dina måltider och en TV-hörna med sköna fåtöljer. Du har möjlighet att välja maträtt till lunch och middag. Personalen lämnar ut veckans matsedel på morgonen.

• Frukost serveras kl 07:45-09:45
• Lunch serveras cirka kl 11:45
• Middag serveras cirka kl 17:00

Dagligen, måndag till fredag, är det rond kl 08:30-09:30 och på helgerna något senare. Vid frågor är dina närstående välkomna att ringa till oss på avdelningen på telefonnummer 08-585 802 66, helst mellan kl 11:00-15:00, Den dagen du opereras får närstående ringa efter kl 15:00. Kontakten bör samordnas så att endast en närstående fungerar som kontaktperson.Vi tar gärna del av dina och dina närståendes synpunkter och förslag på förbättringar. Dessa lämnas i "Ris och ros-lådan" i korridoren eller direkt till chefsjuksköterskan.

Efter besöket

Om du behöver rådgivning första dygnet efter hemgång ringer du till avdelningen. Se telefonnummer ovan.

Behöver du rådgivning mer än ett dygn efter hemgång ska du ringa till sjuksköterska på Urologimottagningen.