Uroterapimottagning Urologiska kliniken, Solna

Vi flyttar den 22 april 2018!

13 mars 2018, 15:50

Den 22 april 2018 flyttar vi!

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Se karta över området samt byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Journalservice

Ring oss

08-517 739 35

Telefontider idag

08:00 - 08:30

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag 08:00 - 08:30
  • Måndag 13:00 - 13:45
  • Onsdag - Fredag 08:00 - 08:30
  • Torsdag 13:00 - 13:45
  • Tidsbokning/rådgivning: 08-517 735 39
  • Återbud: 08-517 735 39

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, D1:01, SOLNA

Hitta hit

På uroterapienheten utreder och behandlar vi urininkontinens, problem att tömma urinblåsan och trängningsproblematik (överaktiv blåsa). Uroterapeuter är specialutbildade sjuksköterskor eller sjukgymnaster som utreder och behandlar dessa tillstånd. Arbetet bedrivs i nära samarbete med klinikens läkare.

För att kartlägga symtomen och ta reda på besvärens inverkan på livsföringen får man ofta fylla i en urinmätningslista och ett frågeformulär före besöket.
Urinblåsans funktion kan utredas med urodynamisk undersökning som görs enligt internationellt antagna riktlinjer (International Continence Society).

Rådgivning och patientundervisning är grunden till fortsatt behandling med till exempel blåsträning, elektrisk stimulering, akupunktur, bäckenbottenträning, självkateterisering och biofeedback. Vi har specialkunskap om hjälpmedel vid urinläckage och självkateterisering.

Den som ska genomgå operation med radikal prostatektomi, dvs borttagande av hela prostatakörteln, erbjuds tid hos uroterapeut före och efter operation för genomgång av bäckenbottenträning. I Solna sker detta i grupp och i Huddinge vid individuella besök.

Det finns uroterapeuter både i Solna och i Huddinge. Till oss kommer man via remiss från urologiska klinikens läkare men också från andra enheter på Karolinska Universitetssjukhuset, vårdcentraler och privatläkare.

Läs mer om urininkontinens och andra blåsproblem på www.sinoba.se

Till dig som ska operera bort din prostatakörtel

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi ber dig läsa kallelsebrevet noggrant! Här finns viktig information om vilka förberedelser som kan behöva utföras innan ditt besök på enheten.
Inför vissa undersökningar och behandlingar bifogas ett informationsblad eller broschyr. Läs också detta.

Om dina besvär förvärras under tiden du väntar på ditt besök ska du ta kontakt med den läkare som skrev remissen.


Anmälan och betalning görs i kassan på Urologiska mottagningen. Gå rakt fram från huvudentrén, till höger om den stora väggmålningen. Kassorna är kontantfria och betalning sker med kort eller faktura. Även om du har frikort ska du registrera dig i kassan. Ta med legitimation som behövs för registrering av besöket.


Efter betalning/registrering i kassan är du välkommen till Uroterapienheten på plan ett, uppgång D1. Var god sitt ner i väntrummet så ropar vi upp dig. Din ankomst registrerades i kassan och någon reception finns inte på mottagningen för uroterapi och stomiterapi.

Under besöket

Besök på uroterapimottagningen görs av olika anledningar och tar olika lång tid. Ungefärlig tidsåtgång för just ditt besök står i kallelsen.

Om du vill ta med dig anhörig eller vän till besöket går det bra.

Efter besöket

Du kommer vid besöket på uroterapimottagningen att få information av uroterapeut eller läkare om hur vidare vård och uppföljning kommer att ske. Vid behov finns möjlighet att kontakta oss på enheten via telefon. Var god se kontaktinformation högst upp på denna sida.