Urologimottagning Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Beställa tid

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 850 50

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset, Urologiska mottagningen K64, Hiss K2, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

På vår mottagning utreds och behandlas patienter med sjukdomar i urinvägarna (njure, urinblåsa, prostata och testiklar), inkontinens, sten med mera. Urologspecialister samt blivande urologer under utbildning arbetar tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor, som assisterar vid undersökningar.

Mottagningen har även telefonrådgivning och egen sjuksköterskemottagning. Här utförs kateterbyten med specialkateter och blåsans tömningsförmåga kontrolleras med flödesmätningar och ultraljud. Dessutom bedrivs patientundervisning

Remissen är ett viktigt underlag för att lättare se patientens vårdbehov och bedöma hur snabbt vården behöver ges, men formellt krävs inte remiss till specialistläkarvård. När en remiss mottagits skickas en kallelse eller en remissbekräftelse med besked om beräknad tidpunkten för besöket på mottagningen. Remiss erhålls antingen via husläkare eller från annan vårdgivare.

Då vi måste prioritera de sjukdomstillstånd som kräver sjukhusresurser, hänvisar vi i vissa fall till urologspecialist vid annan mottagning. Brev med information skickas i så fall till den vårdsökande och remitterande läkare.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi ber dig läsa kallelsebrevet noggrant! Här finns viktig information om eventuella provtagningar, röntgenundersökningar eller andra förberedelser som kan behöva utföras innan ditt besök på mottagningen.

Om dina besvär förvärras under tiden du väntar på ditt besök ska du ta kontakt med den läkare som skrev remissen.

Anmälan och betalning ska göras i Centralkassan vid huvudentrén eller vid entrén vid R2. Kassorna är kontantfria. Betalning sker med kort eller faktura. Även om du har frikort ska du registrera dig i Centralkassan. Ta med legitimation.

Efter betalning/registrering i Centralkassan är du välkommen till Urologimottagningen K62-64. Gå in via korridor K64, Kirurgigatan 4, plan 6.

Var god sitt ner i väntrummet så ropar vi upp dig.

Vill du ta med dig någon anhörig eller vän till läkarbesöket är det något vi i personalen uppmuntrar.

Under besöket

Besöket beräknas ta cirka 20-40 minuter. I ditt kallelsebrev finns beskrivet vad som kommer ske under besöket.

Om du får vänta mer än 30 minuter på att få komma in på ett tidsbeställt besök (gäller inte akut- eller jourmottagningar), har du rätt att få tillbaka den avgift du betalade i kassan när du kom. Du får behålla stämpeln i högkostnadskortet. Detta måste göras i samband med besöket.

Efter besöket

Du kommer vid besöket på mottagningen att få information av läkaren eller personalen om hur vidare vård och uppföljning kommer att ske. Vid behov finns möjlighet att kontakta oss på mottagningen via telefon. Var god se kontaktinformation högst upp på denna sida. Det går också bra att kontakta oss via Mina vårdkontakter.