Reumatologisk dagvård M88 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 872 52

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, M88, Medicingatan 88, plan 8, hisshall M4 Flemingsberg, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 07:00 - 16:30
  • Fredag 07:00 - 14:00

Diagnoser:

Reumatoid artrit, Pelvospondylit, Psoriasisartrit

På dagvårdsavdelningen utförs utredningar av inflammatoriska reumatiska sjukdomar. Förutom läkare, sjuksköterskor och undersköterskor finns tillgång till sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator.

På dagvårdsavdelningen finns också infusionsverksamhet (dropp) av antireumatiska läkemedel.

Eftersom vi är ett universitetssjukhus kan du möta studenter inom olika vårdutbildningar, till exempel läkar- och sjuksköterskestudenter.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

  • När du kommer anmäler du dig först i någon av sjukhusets två centralkassor. Därefter går du till dagvårdsavdelningen och anmäler dig på sjuksköterskeexpeditionen.
  • Avbokning av besök oavsett orsak måste ske minst 24 timmar före bokad tid för att du inte ska debiteras för besöket, detta gäller även om du har frikort.

Se film om Fysisk aktivitet och träning

Se film om Vad är RA

Se film om Vad händer i kroppen vid RA

Se film om Läkemedelsbehadling vid RA

Under besöket

  • Uppge alltid om du har vårdats eller sökt sjukvård/tandvård utomlands under de senaste 6 månaderna, då vi i så fall tar prover för att utesluta multiresistenta bakterier.
  • Du som kommer för läkarbesök kommer under dagen att bli undersökt av en underläkare och en specialist i Reumatologi. Utifrån denna bedömning planeras fortsatt utredning. En del av undersökningarna kan ske samma dag. Det kan bli väntetider mellan de olika momenten första dagen, räkna därför med att du kommer att vara på avdelningen minst 2 -3 timmar.
  • Du som kommer för att få en läkemedelsinfusion får träffa en undersköterska och sjuksköterska som ger information och behandling. Beroende på läkemedel kan en infusion ta mellan 30 minuter upp till 6 timmar och intervallet mellan behandlingarna varierar också.
  • Vill du äta efter avslutad behandling, finns det flera restauranger på och vid sjukhuset. Om du vill kan du ta med egen mat och värma i vår mikrovågsugn som finns i matsalen. Kaffe och te finns att tillgå.
  • Av hänsyn till de andra patienterna ber vi er att inte använda starkt doftade hygienprodukter.

Efter besöket

För läkarbesök: Efter avslutad utredning sker uppföljning via Reumatologmottagning eller inremitterande läkare.

För läkemedelsinfusion: En kallelse skickas hem inför nästa behandling. Uppföljning av behandlingen sker via Reumatologmottagningen.