Osteoporosmottagningen, Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 823 86

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 08:30 - 09:00
  • Måndag - Torsdag 15:30 - 16:00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, C2:84, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 09:00 - 16:00
  • Fredag 09:00 - 13:00

Diagnoser:

Benskörhet - osteoporossjukdomar

För att komma till vår specialistmottagning behöver du en remiss från din vårdcentralsläkare eller annan läkare.

På Osteoporosmottagningen kan vi göra bentäthetsmätningar med DXA-mätare av ländrygg, höft och handled. Vid misstanke om kotkompression/fraktur kan vi även ta röntgenbild av ryggraden från sidan för att se hur kotorna ser ut. Stråldosen vid samtliga mätningar är mycket låg.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Inför besöket

Har du frågor inför ditt besök eller vill ändra din tid kan du göra detta på Osteoporosmottagningens telefonnummer 08-58582386, se telefontider.

Om du vill lämna återbud till ditt besök är vi tacksamma om du gör detta så snart som möjligt så att vi har möjligheten att erbjuda tiden till en annan patient. Avbokning ska ske 24 timmar före den utsatta tiden. Kom ihåg att ange namn och personnummer.

Avbokar du mindre än 24 timmar innan besöket, eller om du uteblir, får du ändå betala besöksavgiften. Avgiften gäller även om du är under 18 år samt för dig som har frikort.

SMS-påminnelse

Om dtt mobilnummer finns angivet i dina personkontakter så skickar vi påminnelse via SMS 48 timmar före besöket. Meddela oss om du inte vill att vi skickar SMS om din tid.

Vårdpersonal under utbildning

På Karolinska Universitetssjukhuset bedrivs omfattande utbildningsverksamhet.
Därför kan du vid ditt besök möta vårdpersonal under utbildning.

Vårdgarantin

Våra väntetider till planerade nybesök, operationer och behandlingar ska uppfylla vårdgarantin inom Stockholms läns landsting. Det innebär att du ska erbjudas tid för specialistbesök inom 30 dagar från remissdatum.
Vårdgarantin innebär också att du kan byta till annan vårdgivare om du inte kan erbjudas besök och behandling inom en viss tid.
Mer information finns på 1177 Vårdguiden, www.1177.se

30-minutersregeln

Får du vänta mer än 30 minuter efter uppgjord tid i samband med ett tidsbeställt besök har du rätt att få tillbaka patientavgiften, om du begär det i samband med besöket. Stämpeln i högkostnadskortet får du behålla.

Sammanhållen journalföring

Sammanhållen journalföring innebär att den du söker vård hos kan få tillgång till uppgifter i journaler du har hos andra vårdgivare.
Om behov uppstår är det endast vårdpersonal som har en patientrelation med dig som, efter att ha inhämtat ditt samtycke, får ta del av uppgifter i dina journaler. Du har rätt att stå utanför sammanhållen journalföring och rätt att spärra dina uppgifter. Vårdnadshavare kan inte spärra uppgifter om sina barn.
Du kan läsa mer om regler och rättigheter kring sammanhållen journalföring på 1177 Vårdguiden, www.1177.se
För spärr och beställning av journal, kontaktar du Journalservice på Karolinska Universitetssjukhuset.

Biobankslagen

Vissa blod- och vävnadsprover som tas på sjukhuset kan sparas för vård, behandling och/eller forskning. Enligt biobankslagen har du rätt att vid provtagning själv bestämma om ditt prov kan sparas.

 

Under besöket

Vi bedriver en hel del forskning och det kan hända att du blir tillfrågad om du kan tänka dig att delta i en studie.

Efter besöket

Har du frågor är du välkommen att ringa oss till mottagningen - kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.