Mottagning Hjärta och Kärl Solna

Den 22 april 2018 flyttar vi till Eugeniavägen 3!

06 april 2018, 08:52

Den 22 april 2018 flyttar Mottagning Hjärta och Kärl till den nya sjukhusbyggnaden i Solna: Eugeniavägen 3, internadress A8:01 (hiss A, våning 8, område 01).

Se karta över området och byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Besök oss

Eugeniavägen 3, Solna, A8:01, STOCKHOLM

Hitta hit

Till mottagning Hjärta och Kärl Solna remitteras patienter som behöver bli undersökta av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som är specialiserade inom hjärt- och kärlsjukvård.

Vi tar bl.a. emot patienter med hjärtsvikt, medfödda hjärtfel (GUCH), gravida med hjärtfel, rytmrubbningar (arytmier), pacemaker (ICD/CRT) samt patienter med sjukdom i kranskärl, hjärtklaffar, bröstkorg (thorax), aortan och övriga blodkärl.

Mottagningen omfattar även preoperativa bedömningar och postoperativa besök efter hjärt- och lungoperation.

Under ditt besök kontrollerar vi dina symptom. Beroende på anledningen till ditt besök så genomför vi ett antal undersökningar och tar prover, som t.ex. blodtryck, blodprov, EKG, ultraljudsundersökning av hjärtat eller kärlen i benen. I samband med besöket så görs ofta justering av dina mediciner.

Vi arbetar med att informera om sjukdomens orsaker och även faktorer som påverkar din sjukdom. Det kan vara behov av livsstilsförändringar, t.ex. rökavvänjning och förbättrade matvanor. Vårt mål är att stödja dig i att minska risken för återinsjuknande. Om du är på besök inför operation så informerar vi om hur du behöver förbereda dig och hur operationen går till samt om potentiella komplikationer. Du har alltid möjlighet att ställa frågor och vi är måna om att du ska vara nöjd med besöket hos oss.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Viktigt att du läser igenom din kallelse ordentligt då mottagningen kan finnas både i Huddinge och i Solna
 • Det finns få möjligheter att omboka tiden.
 • Vi ber er därför vidta alla åtgärder för att komma på den erbjudna tiden.
 • Tag med dig legitimation och kallelse för att visa upp när du anmäler dig i kassan på entréplanet Eugeniavägen 23
 • Vi accepterar de vanligaste betalkorten.
 • Frikort/Högkostnadskort gäller
 • Vi är tacksamma om ni undviker att använda parfym eller rakvatten, då många av våra patienter har luftrörsbesvär.
 • Återbud kan lämnas dygnet runt i röstbrevlådan.
 • Tänk på att du måste lämna återbud senast 24 timmar före besöket, annars debiteras du för besöksavgiften.

.

Under besöket

Bär gärna kläder som är enkla att ta av så underlättar du för dig själv. Beroende på vilka åtgärder som läkaren ordinerar, kan vi exempelvis ta

 • EKG
 • Blodtryck och ev blodprover.

.

Efter besöket

Efter ditt besök kommer du tillsammans med läkare och vårdpersonal överens om vidare planering. Den eventuella behandling som utprovas av oss, följs regelmässigt upp härifrån under en tid. Behandlingsansvaret återförs därefter till din ordinarie behandlande läkare, exempelvis på vårdcentralen.

.