Mottagning Hematologi och Dagvård, Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Förnya recept

Begäran om intyg

fler e-tjänster

Ring oss

08-517 741 37

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 07:00 - 14:30
  • Fredag 07:00 - 11:00

Besök oss

Eugeniavägen 3, Solna, A9:01, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 07:00 - 16:30

Diagnoser:

Lymfom

Välkommen till Hematologi mottagning och dagvård i Solna. Här utreds och behandlas du som patient med blodsjukdomar eller förändringar i blodbilden.

 

Hematologiskt Centrum blir Patientområde Hematologi!

På Karolinska Universitetssjukhuset införs nu ett nytt sätt att organisera vården vilket innebär att vården kommer att planeras och utformas utifrån patienternas behov. För att utredning och behandlingsbeslut skall bli bra har vi samlat specialistläkare och sköterskor inom varje diagnos (och sådana diagnoser som liknar varandra) till en geografisk plats. För oss blev det fyra så kallade "patientflöden" (Benmärgssvikt och Leukemi, Myelom, Lymfom och Koagulation), som koncentreras till någon eller några av de sjukhus som vi finns på.

För dig som patient betyder det att du kommer att utredas och träffa din fasta läkare  det vill säga din patientansvarige läkare (PAL) på någon av våra avdelningar eller mottagningar i Solna, Huddinge eller Danderyd. Var din behandling sedan kommer ske bestäms i samråd med din läkare.

Vi kommer införa detta stegvis under kommande året. Det sker genom att nya patienter får komma till det sjukhus där det patientflöde man tillhör sköts. En del av er som redan idag är våra patienter kommer alltså att få träffa er läkare och kontaktsjuksköterska på en annan mottagning än tidigare. Var därför observant på din kallelse inför kommande läkarbesök.

Du kommer få mer information vid kommande besök hos oss. Om du har frågor kontakta din kontaktsköterska i första hand eller någon av våra mottagningar.

 Vi som arbetar på mottagningen  och dagvården är läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som är en del av Patientområde Hematologi och arbetar nära med klinikens övriga enheter inom patientområdet.

De sjukdomar som behandlas på mottagningen är myelom, lymfom, benmärgssvikt och leukemi.

Hur får du tid hos oss

Vi får först en remiss från din husläkare eller annan vårdgivare. Vi kommer därefter kontakta dig med en skriftlig kallelse. Denna innehåller tid, plats och namn på läkaren du kommer att träffa.

Patientansvarig läkare, PAL

Alla patienter som utreds, behandlas eller kontrolleras hos oss har en patientansvarig läkare, PAL. Den patientansvarige läkaren ska i så stor utsträckning som möjligt vara den som sköter dig. Detta är dock inte alltid möjligt, speciellt inte vid slutenvård eller vid akuta kontakter.

Kontaktsjuksköterska

I samband med besked om en cancerdiagnos får du träffa en namngiven kontaktsjuksköterska som följer din väg genom vården, ger stöd och råd om din sjukdom, vård och behandling. Du kan nå din kontaktsjuksköterska dagtid. För akuta frågor kontakta mottagningen.

Information om kontakt med mottagningen

Har du frågor gällande tidsbokning, recept, vill avboka eller omboka din tid  eller vill  ha allmän information kontaktar du mottagningen på telefonnummer och telefontider som står i röda rutan ovan.

Vi uppmuntrar dig även att använda1177 Vårdguidens e-tjänster för att förnya dina recept.


För att förhindra telefonköer och underlätta för dig som patient har vi en telefonsvarartjänst som registrerar ditt samtal så att vi kan återkomma till dig under dagen på avsatt tid.
Om du saknar tonvalstelefon eller inte kan använda knapparna på din telefon vänta till efter röstmeddelandet och tala in namn, personnummer och telefonnummer efter signalen så få du en tid när vi ringer upp dig.

Hematologi Dagvård

Välkommen till  dagvårdsavdelningen i Solna. Här behandlar vi dig som har en hematologisk sjukdom. De flesta patienter som kommer till avdelningen får behandling med cytostatika och immunterapi.
Även annan stödterapi som förekommer vid hematologisk behandling utförs till viss del på dagvården. Du kommer även till oss om du ska göra biopsi av lymfkörtel eller får en central infart inför cytostatikabehandling.

 I de fall du behöver mycket täta kontroller av dina blodvärden är det vi på dagvården som bevakar svaren och ringer upp dig om något av provsvaren är avvikande eller behöver åtgärdas.

Vi som arbetar på dagvården är läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som alla är en del av Patientområde Hematologi och arbetar nära med klinikens övriga enheter inom patientområdet.

De sjukdomar som behandlas på dagvården är främst myelom, lymfom, benmärgssvikt och leukemi.

 

Cancerrådgivning - Vårdguiden

 

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Blodcancerförbundet

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Anmäl dig vid kassan i huvudentrén vid Eugeniavägen 3 i Solna, även om du har frikort.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Tänk på att om du vill avboka din tid skall avbokning ske senast 24 timmar innan för att ingen debitering skall ske.

Hitta till oss

Vi finns på Eugeniavägen 3, plan 9. Internadressen är A9:01, hiss A, plan 9, område 1. 

Anhöriga

Dina anhöriga får självklart följa med dig på besök samt vara med och ställa frågor om ditt hälsotillstånd. Som patient bestämmer du själv vilka vi pratar med och vilken information vi ger. Vi ser gärna att du begränsar antal anhöriga som vi har kontakt med.

Värdesaker

Ta bara med dig pengar för dagens bruk, undvik att ta med smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dina värdesaker.

Kliniska studier

På Patientområde Hematologi utförs mycket forskning för att hitta bättre cancerbehandlingar. Du kan komma att bli tillfrågad om att delta i en studie. Det är alltid frivilligt att delta i en studie och påverkar inte ditt övriga omhändertagande. Läs mer om kliniska studier vid Patientområde Hematologi

Under besöket

Tänk på att starka dofter och parfym kan orsaka svåra besvär hos både patienter och personal.

Mediciner

Vi behöver din hjälp när det gäller din medicinering. Lyft gärna dina funderingar om din vård och behandling med oss. Det är bra att du tar med dig din Patientinformation om din behandling.

Wifi-trådlöst Internet

Vi har tillgång till publika trådlösa nätverk, fråga personalen

Telefon

Vid besök eller om du ligger inne som patient hos oss går det bra att använda din egen mobiltelefon. Men tänk på att visa hänsyn till dina medpatienter.

Efter besöket

Kontakta oss enligt kontaktuppgifterna högst upp på sidan. Om du har en cancerdiagnos kan du kontakta din kontaktsjuksköterska i första hand, eller mottagningen för information om bokning, remisser och recept.

Akut kontaktbehov kvällstid, nattetid och helger

Är du patient hos oss och har akut behov av råd kring din sjukdom och behandling på kvällstid, nattetid och helger, kan du kontakta oss på vår slutenvårdsavdelning B15.
Avdelning B15
Telefon: 08-517 719 00