Vårdavdelning Hematologi Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 719 09

Besök oss

Akademiska stråket 13, Solna, G9 plan 9, STOCKHOLM

Hitta hit

Välkommen till hematologens vårdavdelning i Solna. Avdelningen är en slutenvårdsavdelning inom Patientområde Hematologi. Vi erbjuder en högspecialiserad hematologisk vård med inriktning på utredning och behandling av såväl hematologiska bristsjukdomar som avancerad behandling av högmaligna blodsjukdomar, till exempel akuta leukemier och maligna lymfom.

All utredning och behandling utförs i enhet med internationellt accepterade och rekommenderade metoder. Behandlingsmässigt innefattar det bland annat intensiv cytostatikabehandling och stamcellstransplantationer.

Vi, undersköterskor, sjuksköterskor och läkare försöker att göra vårdtiden på avdelningen så bra som möjligt för dig.

Att känna igen sina egna sjuksköterskor eller läkare är viktigt för dig som patient och därför arbetar vi i mindre grupper.

På avdelningen finns tillgång till kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist.

Cancerrådgivning - Vårdguiden

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Hitta till oss

Vi finns på Akademiska Stråket 13, plan 9. Internadressen är G9, hiss G, plan 9. 

Då många av våra patienter är infektionskänsliga är det viktigt som besökare att inte vara förkyld eller att någon i familjen är magsjuk. Vänta hellre någon dag för besök om du inte känner dig helt bra.

Blommor inte tillåtna på avdelningen.

Under besöket

När du är på avdelningen tvättar du händerna och använder handsprit innan du går in till den du besöker.

Logi

Det finns 10 enkelrum och 8 dubbelrum. Dagligen fattas medicinska beslut om vilka patienter som bör ligga i enkelrum respektive dubbelrum. Mobil får användas om man inte stör andra. TV finns på alla rum.

På enkelsalarna finns möjlighet att ta in en extra bädd om närstående vill sova över.

Mat

För dig som har svårt att äta finns möjlighet till egna önskningar, eller att maten serveras på andra tider. Näringsdrycker och energitillskott kan behövas ibland.

Rond

Ronder genomförs varje vardag cirka klockan 09:00 – 11:00. Någon gång under denna tid går läkarna och sjuksköterskorna runt till alla patienter. På helgerna finns jourläkare som går rond men som inte träffar alla patienter.

Telefonupplysningar

Se telefonnummer högst upp på sidan.

Besökare

Det råder fria besökstider på avdelningen. Dock bör man ta hänsyn till om patienten ligger på dubbelsal och därför hänvisar vi till vårt dagrum innan klockan 09:00 på morgonen eller efter klockan 19:00 på kvällen.

 

 

Efter besöket

Har du funderingar över vården eller annat kring din sjukdom, tveka inte att ta upp det med personalen.