Gynekologisk vårdavdelning C24 Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 738 24

Besök oss

Karolinska Vägen 22, Solna, C2:04, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

 • Måndag - Fredag 15:00 - 19:00
 • Lördag - Söndag 13:00 - 19:00

Diagnoser:

Äggstockscancer, Livmoderhalscancer, Livmodercancer

alla

Vulvacancer och Mola

Gyn tumörkirurgi avdelning C24 är vår slutenvårdsavdelning för patienter med gynekologiska cancerdiagnoser. Du kommer till oss om det har konstaterats att du har gynekologisk cancer och behöver kirurgisk behandling.

 

Våra Patienter

Vi tar emot patienter med remiss från Stockholms Län och Region Gotland. När vi har platstillgång tar vi även emot patienter från samma upptagningsområde med akuta gynekologiska besvär eller andra akutfall.

Våra värderingar

Under vårdtiden hos oss kommer du att träffa flera personer och yrkeskategorier. Gemensamt för alla oss är att vi arbetar efter Karolinskas gemensamma värdegrund och vision – "Ansvar, medmänsklighet och helhetssyn" samt "Patienten först". Det är vår kompass i det dagliga arbetet.

Konkret innebär det till exempel att vi möter våra patienter och varandra med omtanke och respekt och att vi tar ansvar för våra handlingar. Att patientens bästa står i fokus är en självklarhet. Det handlar både om kvalitet och säkerhet under din vårdperiod, men också att vi ligger i framkant inom forskning och utbildning så att vi tillsammans kan säkra den bästa vården även för framtiden.

Vår avdelning

På C 24 arbetar vi med patientcentrerad vård. Ett av våra mål är att använda något vi kallar "Bedside". Det betyder att vi har rond och överrapportering inne på salen ihop med dig för att du ska vara så delaktig i din vård som det är möjligt. Vi har specialistkunnandet kring din sjukdom och vilken behandling vi bedömer som den bästa. Du har bäst kunskap om hur du mår, dina behov och vad du vill. Tillsammans diskuterar vi och fattar beslut.

Våra vårdplatser fördelas på ett antal dubbelrum och några enkelrum. Vanligtvis är vårdtiden efter operation relativt kort (1-3 dagar) och då delar man sal. Patienter som genomgår större ingrepp med längre vårdtid bor på enkelrum (eller om det finns särskilda skäl).

I vårt dagrum kan du äta dina måltider, titta på TV och umgås med dina anhöriga. Så fort du orkar så rekommenderar vi att du går dit och äter. Att du kommer ur sängen och rör på dig flera gånger per dag är viktigt för ditt tillfrisknande.

Att äta och dricka bra är också avgörande för att komma igång efter en operation. Vårt kök erbjuder en varierad meny av maträtter till lunch och middag och även olika former av specialkost. Frukost och mellanmål ingår också och även där finns bra valmöjligheter.

Du får använda mobiltelefon på avdelningen, så kom ihåg din laddare. Har du inte mobiltelefon så kan du hyra telefon hos oss under din vårdtid. Du kan också hyra TV vid din säng om du vill.

Forskning och utbildning

Som ett av Sveriges största universitetssjukhus bedriver vi omfattande forskning inom olika specialistområden, genomför olika patientstudier samt utbildar morgondagens hälso- och sjukvårdspersonal.

Inför din operation och vårdtid hos oss kan det därför vara så att du tillfrågas om att delta i någon pågående forskningsstudie. Du får då information om studiens syfte och vad det innebär för dig. Du avgör självklart om du vill delta eller inte.

Du kan också utöver vår ordinarie personal träffa på studenter som är under utbildning.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi finns på Karolinska i Solna. Du hittar oss i huvudbyggnaden. Gå in genom huvudentrén och ta vänster. Följ korridorerna och skyltning mot uppgång C2. Vid uppgång C2 ta hissen eller trapporna upp till plan 4.

 • Läs noga igenom informationen i ditt kallelsebrev.
 • Om du får förhinder, tänk på att avboka din operationstid i god tid.
 • Du får ett låsbart skåp hos oss, men lämna värdesaker som du inte behöver hemma. Du får gärna ha dina egna kläder på avdelningen. Toalettartiklar och inneskor/tofflor är också bra att ta med. Ta även med dina mediciner och kom ihåg mobilladdare.
 • För att förhindra onödig smittspridning finns det möjlighet att sprita av händerna på avdelningen. Gör gärna det och påminn även de som besöker dig!

 

Läs mer

Generell information från Karolinska Universitetssjukhuset

Broschyrer på olika språk

Under besöket

 • Vi kommer att ta prover, samtala, ge dig information samt förbereda dig för operationen.
 • Du får duscha och byta om till avdelningskläder.
 • När det blir dags kör vi ner dig till operation.
 • Efter operationen körs du först till en uppvakningsavdelning. I de flesta fall kommer man sedan tillbaka till avdelningen under kvällen, annars dagen efter.
 • Med hänsyn till våra patienter och eventuella allergiker så ber vi dig och dina anhöriga att undvika starkt doftande blommor och parfymer under vårdtid och vid besök.
 • Våra besökstider är måndag-fredag 15.00-19.00 och helg 13.00-19.00. Ligger du på enkelsal får du ta emot besök även utanför dessa tider. Vid influensa- och magsjukeperioder kan besökstiderna vara begränsade.

Efter besöket

 • Om du genomgått en större operation finns möjlighet till rehabilitering på någon närliggande rehabiliteringsenhet efter din tid hos oss.
 • Vi kommer att följa upp dig efter operationen genom återbesök och telefonkontakt efter dina behov. Kontaktsjuksköterskan följer upp hur det går för dig och läkaren ger svar på eventuella prover som tagits vid operationen samt information om fortsatt behandling om det är aktuellt.