Auroramottagningen

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 703 76

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset, Solna, 17176 Stockholm , SOLNA

Hitta hit

Vi tar emot dig som känner oro och rädsla inför din förlossning.

Att känna oro och rädsla inför sin förlossning är helt normalt. Prata med din barnmorska på mödravårdcentralen om vad just du funderar på. Om du behöver ytterligare samtalsstöd så kan barnmorskan skriva en remiss till oss och du får en kallelse inom några veckor.

Du kan vara både först- eller omföderska och din partner är självklart välkommen att följa med.

Vi som arbetar på mottagningen är alla mycket erfarna barnmorskor och arbetar både på Auroramottagningen och på förlossningen. Några av oss har även samtalsutbildning.

Vi erbjuder samtalsstöd under graviditeten. Vi träffas en timme per gång och oftast 1-5 gånger. Avslutningsvis gör vi en skriftlig planering som vi gemensamt kommer fram till. Planeringen dokumenteras i din journal. Alla som tar hand om dig på förlossningen, både barnmorskor och vid behov läkare kommer att kunna läsa planeringen som gjorts tillsammans med din aurorabarnmorska.

Nyfödda fötter. Fotograf: Ingela Wåhlstrand

På Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge finns också en  Auroramottagning

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen.. På sidan Din vård på Karolinska hittar du allmän information: som service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

Telefonsvarare dygnet runt.

Under besöket

I en lugn och rogivande miljö får du ha ditt samtal med din aurorabarnmorska. Ni pratar helt ostört i en timme. Ibland kan samtalsämnet bli känslosamt och om det finns något ni pratar om som du inte vill ska stå i din journal så går det bra att säga det till barnmorskan.

Efter besöket

Det är vanligt och faktiskt bra att det dyker upp tankar och funderingar efter ett samtal. Prata om tankarna med din aurorabarnmorska vid nästa besök.