BB Huddinge K86-88

Eftervården i Huddinge flyttar!

03 maj 2018, 11:23

25 maj flyttar BB avdelning K86-88 till nyrenoverade lokaler.

Den nya interna adressen blir B67-69.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 802 76

Besök oss

Barngatan 67,

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

  • Måndag - Söndag 15:00 - 19:00

Diagnoser:

Vård efter förlossning, vård efter kejsarsnitt,

alla

planerade kejsarsnitt och amning

Välkomna till BB! När barnet är fött flyttar många familjer till vår BB avdelning. Vi lägger stor vikt vid att inte separera mor och barn efter födseln och vi strävar efter att låta familjen vara tillsammans i ett eget rum.

Nu när ert barn är fött väntar nästa stora steg - föräldraskapet!
Ny familjemedlem. Fotograf: Ingela Wåhlstrand

Vi vill att du som nyligen fött barn och ni som nybliven familj ska känna er trygga som föräldrar. Under BB vistelsen så finns det alltid någon som kan ge råd och stöd. Vi finns här för er och svarar på alla era frågor. Vårt mål är att ni ska känna er trygga då ni åker hem.

Borta bra men hemma bäst!

Vi har gärna er nya familj hos oss men vi vet att ni vilar mer och knyter an till ert barn bäst i ert eget hem. Därför erbjuder vi dig tidig hemgång när allt är friskt och normalt. Många nyblivna föräldrar vill ha tillgång till den informationen och det stöd som finns hos oss på BB och du är därför alltid välkommen att fråga så mycket du vill och även ringa efter att du kommit hem. Läs mer om tidig hemgång här.

 

Om du vill läsa mer om vanliga frågor och svar om första tiden efter födseln så kika gärna i vår broschyr 'Den nya familjen' för att få information om skötsel av ert nyfödda barn, hur du tar hand om din egen kropp som nybliven mamma samt en del information om amning. 

Små barn skriker. Ibland kan barnets gråt och skrik väcka känslor av maklöshet hos dig som förälder. Skaka aldrig ditt barn, det kan ge barnet livslånga skador. Läs mer om barnets skrik här.

 

För att läsa om hur du sköter ett nyfött barn klicka gärna på länken till vårdguiden där du kan läsa om navelvård, vårda huden, bada, barnets bajs och mycket mer.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Ta med de saker som du kommer att behöva under tiden på BB. Förutom toalettartiklar kan egna kläder och inneskor/tofflor vara bra att ha med. Vid hemgång behövs barnkläder och bilbarnstol.

Om ni ska göra ett planerat kejsarsnitt får ni en kallelse för vårdplanering.

Mer information om kejsarsnitt

Bildspel om ett kejsarsnitt

Då Karolinska Universitetssjukhuset utbildar läkare, barnmorskor och sjuksköterskor kommer ni kanske att få träffa studenter under utbildning.

Under besöket

På vår BB-avdelning har vi enkelrum och vi strävar efter att din partner kan  sova kvar till en kostnad av 250 kr/dygn. Då ingår frukost och kvällskaffe/te.

Om du som partner har med dig egen mat, finns kylskåp på avdelningen, annars kan du köpa mat på sjukhuset dygnet runt.

Syskon till det nyfödda barnet är välkomna.

Vid behov ordnar vi tolk.

Patientavgiften är för närvarande 80 kr/vårddygn vilket betalas i efterhand via faktura.

När kan du gå på tidig hemgång?

När du som mamma mår bra och har haft en normal förlossning.

När barnet är friskt och ni har träffat en barnläkare som godkänner tidig hemgång.

Läs om barnläkarundersökning

Efter besöket

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss den första veckan efter barnets födelse.

Ni kontaktar själva barnavårdscentralen (BVC) och barnmorskemottagningen (MVC) när ni kommit hem från sjukhuset.

Om du vill läsa mer om vanliga frågor och svar om första tiden efter födseln så kika gärna i vår broschyr 'Den nya familjen' för att få information om skötsel av ert nyfödda barn, hur du tar hand om din egen kropp som nybliven mamma samt en del information om amning.

 

Värt att veta på engelska (worth knowing about the newborn infant, breastfeeding, the female body after childbirth-information in English)

 

Länk till Vårdguiden - 'Första tiden efter förlossningen'

 

Allmänna råd från barnläkaren

Läs mer 1177 Vårdguiden

Allmänna råd från barnläkaren