Hud- och Infektionsavdelning B13 Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 778 69

Telefontider idag

11:00 - 16:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Söndag 11:00 - 16:00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, B13, Hus B, Ingång 2, plan 3, SOLNA

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

  • Måndag - Söndag 13:00 - 19:00

Diagnoser:

Hudsjukdomar

Hos oss vårdar vi dig med infektionssjukdomar, hudsjukdomar eller endokrinologiska sjukdomar. På avdelningen finns isoleringsmöjligheter, det vill säga möjlighet att vårda dig som har en smittsam och/eller komplicerad infektion, i enskilt rum. Avdelningen är också den enda i regionen för dig som har en svår hudsjukdom.

Som patient har du en planeringsansvarig sjuksköterska (PAS) och en planeringsansvarig läkare (PAL) vilka gemensamt har ett övergripande ansvar för din vård.

I början av vårdtiden bestäms en individuell behandlingsplan som anpassas efter just dina omvårdnads- och medicinska behov. Vi arbetar inte med traditionella ronder utan anpassar arbetsdagen efter vilka patienter som är inlagda.

Vi har som mål att:

  • Erbjuda dig vård av hög kvalité
  • Tillgodose ditt behov av trygghet i vård och behandling
  • Respektera ditt självbestämmande och din integritet och därför genomföra vården i samarbete med dig

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare i arbetslag. Sjukgymnast, dietist, arbetsterapeut samt kurator finns knutna till avdelningen och kontaktas vid behov.

Vi jobbar kontinuerligt med förbättringar. Varje månad genomförs bland annat enkätundersökningar om hur våra patienterna upplever vården.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Om du har en infektion som kräver inläggning på vårdavdelning kommer du oftast in direkt via akutmottagningen utan föregående kontakt med annan vårdgivare.

Om du har en hudsjukdom som kräver inläggning på vårdavdelning kommer du till oss via en hudspecialist.

Det är bra om någon närstående kan hjälpa dig med det du behöver på avdelningen, till exempel hygienartiklar, tofflor eller inneskor, rullator eller käpp.

Lämna värdesaker hemma. Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker.

Under besöket

Vi har som regel att du som patient stannar på ditt rum tills vi ger annat besked för att förhindra eventuell smittspridning. Om du lämnar avdelningen var snäll och meddela detta till personalen.

Besök till dig på avdelningen

Anhöriga och vänner är välkomna att besöka dig när du ligger inne hos oss. Det är ditt hälsotillstånd som avgör om besöken behöver begränsas.
Be dem att inte ta med blommor med tanke på allergiker (både personal och medpatienter kan vara allergiska)

Hygien

Vi vill uppmana till god handhygien för att undvika spridning av smittsamma bakterier. Tänk på handhygienen framför allt vid toalettbesök och vid måltider.

Måltider

Frukost cirka klockan 08:00
Lunch cirka klockan 12:00
Mellanmål cirka klockan 14:00
Middag cirka klockan 17:00
Kvällsmål cirka klockan 19:00
Meddela personalen om du önskar specialkost.

Telefon

Det är tillåtet att använda mobiltelefon på avdelningen. Fast telefoni kan hyras vid behov.

Wifi - trådlöst internet

Du har möjlighet att använda trådlöst nätverk (WLAN) under din vistelse på avdelningen. Tänk då på att om du ansluter till Internet via Karolinskas öppna nätverk, så är det du som användare som är ansvarig för vad du gör.
Vi rekommenderar dig att ha ett uppdaterat antivirusprogram på din dator.

Bibliotek

På biblioteket i Solna finns bland annat romaner, faktaböcker, tidningar, ljudböcker, DAISY-böcker, musik och film. Du som patient får låna bandspelare, DVD-spelare, CD-spelare och hörlurar.

Rökning

Rökning är endast tillåten på anvisad plats.

Efter besöket

Vi arbetar hela tiden med att öka din säkerhet som patient och tar gärna emot synpunkter från dig eller dina anhöriga.