Hematologi, dagvård Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Förnya recept

Journalservice

Ring oss

08-517 741 37

Besök oss

Karolinska vägen 22, Solna, A1:05. Byggnad A1, plan 5, STOCKHOLM

Hitta hit

Välkommen till hematologens dagvårdsavdelning i Solna. Här behandlar vi dig som har en hematologisk sjukdom. De flesta patienter som kommer till avdelningen får behandling med cytostatika och immunterapi. Även annan stödterapi som förekommer vid hematologisk behandling utförs till viss del på dagvården. Du kommer även till oss om du ska göra biopsi av lymfkörtel eller får en central infart inför cytostatikabehandling.

 

I de fall du behöver mycket täta kontroller av dina blodvärden är det vi  på dagvården som bevakar svaren och ringer upp dig om något av provsvaren är avvikande eller behöver åtgärdas.

Vi som arbetar på dagvården är läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som alla är en del av Patientområde Hematologi och arbetar nära med klinikens övriga enheter inom patientområdet.

De sjukdomar som behandlas på dagvården är främst myelom, lymfom, benmärgssvikt och leukemi.

 

Cancerrådgivning - Vårdguiden

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen.. På sidan Din vård på Karolinska hittar du allmän information: som service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

Vänligen gå via kassan inför ditt besök, även om du har frikort.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Tänk på att om du vill avboka din tid skall avbokningen ske senast 24 timmar innan för att inte debitering skall ske..

Hitta till oss

Från sjukhusets huvudentré ta till höger. Gå rakt fram till hisshallen. Ta hiss upp till plan 5.

Anhöriga

Dina anhöriga får självklart följa med dig på besök och vara med och ställa frågor om ditt hälsotillstånd. Som patient bestämmer du själv vilka vi pratar med och vilken information vi ger. Vi ser gärna att du begränsar antal anhöriga som vi har kontakt med.

Mat

Det går inte att beställa mat men du får gärna ta med dig mat. Vi har kaffemaskin och olika sorters saft och juice.

Värdesaker

Ta bara med dig pengar för dagens bruk, undvik att ta med smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dina värdesaker.

Under besöket

Tänk på att starka dofter och parfym kan orsaka svåra besvär hos både patienter och personal. 

Mediciner

Vi behöver din hjälp när det gäller din medicinering. Lyft gärna dina funderingar om din vård och behandling med oss. Det är bra att du tar med dig din Patientinformation om din behandling.

Wifi-trådlöst Internet

Vi har tillgång till publika trådlösa nätverk, fråga personalen.

Telefon

Vid besök eller om du ligger inne som patient hos oss går det bra att använda din egen mobiltelefon. Tänk dock på att visa hänsyn till dina medpatienter.

Efter besöket

Kontakta oss om du är inskriven på dagvården enligt uppgifterna högst upp på sidan. Om du inte är inskriven, ring din kontaktsjuksköterska i första hand eller mottagningen för information om bokning, remisser och recept.

Akut kontaktbehov kvällstid, nattetid eller helger

Är du patient hos oss och har akut behov av råd kring din sjukdom och behandling på kvällstid (efter klockan 16.00 måndag till fredag) nattetid och helger, kan du kontakta oss på vår slutenvårdsavdelning B15, telefon 08 517 719 00