Kognitiv mottagning / Minnesmottagning M51 Huddinge

Ring oss

08-585 855 00

Telefontider idag

08:00 - 10:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 08:00 - 10:00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, M51, Minnesmottagning, Medicingatan 2, entréplan, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
  • Fredag 08:00 - 15:00

Tillfälligt ändrade tider

Mottagningen är jul-/nyårsstängd vecka 52.

Diagnoser:

Lindrig kognitiv störning, Alzheimers sjukdom, Pannlobsdemens

alla

Lewybodydemens, Vaskulär demens, Frontallobsdemens

Vid Kognitiv mottagning / Minnesmottagning, M51 i Huddinge görs minnesutredningar. Mottagningen har ett länsövergripande uppdrag att utreda personer under 65 år samt svårutredda fall i hela Stockholms län.

Den första delen av en minnesutredning är en basal utredning som också kallas Steg 1-utredning och ska göras på din vårdcentral. Den består av ett kortare minnestest, blodprov samt en röntgen av huvudet. Därefter kan din läkare skriva en remiss till Kognitiv mottagning/Minnesmottagning, M51 för bedömning.

Vid en minnesutredning får du genomgå olika undersökningar som sedan vägs samman för att kunna ställa eller avfärda en diagnos. Det kan till exempel vara kognitiva tester, blodprover, EEG, magnetröntgen och lumbalpunktion. Utredningen tar i genomsnitt 3 månader.

Kognitiva mottagningen samarbetar med avdelning R73 där inneliggande minnesutredningar kan göras.

Vid kognitiva mottagningen finns också Enheten för klinisk läkemedelsforskning där det bedrivs utveckling av nya läkemedel mot Alzheimers sjukdom.

Om du har frågor kring ärftlighet vid demenssjukdomar är du välkommen att höra av dig till Genetiska enheten som finns i samma lokaler som Kognitiva mottagningen.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

  • Inför ditt första besök kommer du att få förberedande frågor hemskickade som du och/eller dina anhöriga ska fylla i och ta med till läkaren.
  • Ta med ID-handling och eventuell medicinlista.
  • Det är önskvärt att du har med dig en anhörig till besöket.
  • När du kommer till ditt besök ska du först gå till någon av våra centralkassor för att betala och anmäla dig. De finns vid huvudentrén på plan 5 och vid R2-entrén på plan 4. Det går endast att betala med kort eller via faktura.

Under besöket

En utredning kan bestå av ett eller flera besök. Du kan till exempel träffa läkare, neuropsykolog och sjuksköterska.

Minnesutredning - 1177 Vårdguiden

Efter besöket

Efter avslutad utredning kallas du tillbaka för ett informationsåterbesök där läkaren går igenom resultatet av de olika undersökningar du genomgått. Det beslutas då hur eventuell uppföljning ska ske. Då det ofta är mycket information som lämnas är det önskvärt att du tar med en anhörig även vid detta besök.