Mottagning Smärtvård Solna

Vi flyttar 8 maj 2018!

27 mars 2018, 13:42

Högspecialiserad smärtvård i Solna flyttar den 8:e maj till Karolinska vägen 37A, där vi kommer att finnas på internadress QD13.

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Se karta över området samt byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 799 99

Besök oss

Karolinska vägen 37 A, Solna, QD13, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 07:30 - 16:00
  • Fredag 07:30 - 13:00

Diagnoser:

Tumör och traumarelaterad smärta

Vi tar emot vuxna med svårbehandlad smärta. Vi arbetar för att förbättra patientens smärtsituation och därmed påverka funktion och livskvalitet.

Smärtanalys

Vid första besöket så är syftet att kartlägga din smärta och ta reda på vilken eller vilka typer av smärta du har. Därefter kommer vi att tillsammans med dig lägga upp en behandlingsplan med en tydlig målsättning. Du träffar vårdgivare från en eller flera yrkeskategorier, såsom läkare, sjuksköterska, kurator, fysioterapeut.

Behandling

Vi arbetar med olika smärtlindrande behandlingar, beroende på vilken typ av smärta du har och du erbjuds behandling utgående från din aktuella livssituation samt utifrån ett helhetsperspektiv.
Läkemedel, fysioterapi, transkutan elektrisk nervstimulering (TENS)och psykologisk behandling är metoder som erbjuds.
I enstaka fall kan avancerad smärtlindring i form av ryggmärgsstimulering och intratekal behandling bli aktuell.

Uppföljning

Den behandling som utprovas av oss följs regelmässigt upp härifrån under en tid, varefter behandlingsansvaret återförs till din ordinarie behandlande läkare.
Observera att sjukskrivning ej utfärdas från vår verksamhet.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi behöver en remiss från din husläkare eller annan läkare där du får vård. Den läkare som skriver  remissen till oss kommer även fortsättningsvis att ansvara för din fortsatta behandling.

Om du kommer från ett län utanför Stockholm behöver vi en specialistvårdsremiss.

Före mottagningsbesöket skickar vi dig frågeformulär som du ombedes fylla i och ta med dig till mottagningen. Tänk gärna igenom vilka saker du i första hand vill ta upp vid besöket.

Vänligen gå först till kassan i entrén, Karolinska vägen 37 A, där du anmäler dig och betalar eller visar frikort. Ta med dig legitimation.
Går därefter till Hiss QD, som tar dig till väntrummet på plan 3.Under besöket

Du kommer att få träffa läkare, vid behov specialistsjuksköterska, psykolog alternativt/och fysioterapeut.

Vi gör en noggrann genomgång av din aktuella sjukhistoria, kroppsliga funktioner och livssituation.

Efter besöket

Har Du några frågor efter ditt besök är du alltid välkommen att ringa till mottagningen under vår telefontid eller lämna meddelande via vår telefonsvarare, så blir du uppringd senast efterföljande vardag.