Thoraxoperation Solna

Besök oss

Eugeniavägen 23, PMI FO hjärta och lungor, Thoraxoperation F5:77, SOLNA

Hitta hit

Operationsavdelningen finns NKS i U-huset på plan 5

Avdelningen har 4 operationssalar där det utförs hjärt och- lungoperationer.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen.. På sidan Din vård på Karolinska hittar du allmän information: som service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

En timme innan Du ska till operationsavdelningen, får Du en lugnande tablett. På operationsavdelningen tas Du emot av narkospersonalen.

Under besöket

På operationssalen träffar patienten operationsteamet som, förutom kirurgen består av, narkosläkare och –sjuksköterska, perfusionist, operationssjuksköterska och operationsundersköterska. Man ser till att göra de sista förberedelserna i form av att sätta på övervakningsutrustning – EKG, blodtrycksmätning, syremättnadsmätning – samt se till att det finns de venösa infarter som krävs för att kunna administrera läkemedel och dropp.

Efter besöket

När hjärtoperationen är över förs Du nedsövd till intensivvårdsavdelningen. Din kirurg ringer till de anhörig Du har uppgivit, och berättar hur operationen har gått

Om Du genomgår en lungoperation väcks du när operation är klar. Du kommer sedan få stanna på vår uppvakningsavdelning, tills vi ser att Du är vaken, mår bra och är smärtfri.