Beteendemedicinsk smärtbehandling Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 779 29

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, Smärtcentrum Solna, P8:01b, byggnad P8, plan 1

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

Diagnoser:

Långvariga smärttillstånd

I Solna tar vi emot barn och vuxna från hela landet med långvarig och svårbehandlad smärta. Målet med behandlingen är att göra mer av det som är viktigt i livet – även om man har ont. 

Till Beteendemedicinsk smärtbehandling kommer barn och vuxna med långvarig och svårbehandlad smärta. Här får du träffa psykolog, läkare och i vissa fall även sjukgymnast. Vi jobbar tillsammans för att du ska öka din förmåga att fungera i din vardag och öka din livskvalitet. Målet med behandlingen är att du ska kunna göra mer av det du värderar högt i livet.

De flesta som kommer till oss har plågats av sin smärta i många år, har träffat olika behandlare och fått många olika förklaringar till sin smärta. De har också provat otaliga lösningar för att få bukt med det onda. Vi utreder inte om skada eller sjukdom är orsaken till din smärta, det ska vara gjort av din vanliga läkare. Vi gör en noggrann medicinsk analys av din smärta och hur du hanterar den för att komma fram till vilken behandling som passar dig bäst.

Vi tar emot barn och vuxna från hela landet. För att vi ska kunna bedöma om vi kan ta emot dig behöver vi alltid en konsultationsremiss.

Här kan du ladda ner vår Patientbroschyr.

Patientinformation

Här kan du som patient eller närstående läsa vad som gäller allmänt hos oss inför, under och efter ditt besök. Läs gärna även om din vård på Karolinska: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

Beteendemedicinsk smärtbehandling finns på Smärtcentrum i Radiumhemmet. Gå in genom stora entrén i Radiumhemmet och anmäl dig i kassan. Följ sedan skyltarna till Smärtcentrum. 

Barn

Fyll i frågeformulären du fick med kallelsen och ta med till besöket. Om du inte har fyllt i formulären, kom 30 minuter innan besöket.

Vuxna

Fyll i frågeformulären du fick med kallelsen och ta med till besöket.Om du inte har fyllt i formuläret, kom 30 minuter innan besöket.

Under besöket

Första gången du kommer får du träffa läkare och psykolog. Barn under 18 år kommer tillsammans med förälder/vårdnadshavare. Utomlänspatienter kallas enligt särskilt schema. 

Efter besöket

Cirka 1 vecka efter att du träffat läkare och psykolog ringer psykolog dig för att diskutera den bedömning vi har gjort och vilken behandling som passar dig. Sedan sätter vi upp dig på väntelista för behandling. Utomlänspatienter kallas enligt särskilt schema.