Arbetsterapimottagning Ortopedi Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Journalservice

Besök oss

Hitta hit

På Arbetsterapimottagningen i huvudbyggnaden i Solna träffar vi dig som exempelvis har en handskada, brännskada, kärlmissbildning eller en smärtproblematik. För mer information om de olika områdena se nedan.

Handskador

Vi träffar dig med frakturer i handleden, handen eller fingrarna, både under och efter gipstiden. Vi träffar även dig med senskador och nervskador i handen.

Hos oss får du rehabilitering av din hand genom träning och information. Vid behov provas individuella stödortoser ut eller tillverkas på plats för att passa dig. Du får även tips och råd om hur du kan använda din skadade hand i vardagen.

Din rehabilitering anpassas efter dig och vad du behöver för att din hand ska bli så återställd som möjligt. Vi följer dig under hela rehabiliteringstiden och bokar in återbesök utifrån dina behov.

 

Brännskador/ärrbehandling

Vi träffar dig som har en brännskada eller deformerade ärr för bland annat kompressionskläder och andra typer av ärrbehandlingar. Vid frågor ring oss på 08-517 730 52.

Kontakta plastikkirurgiska mottagningen för remiss.

 

Kärlmissbildning

Vi träffar dig som har en kärlmissbildning. Hos oss kan du få hjälp med utprovning av individanpassade kompressionskläder. Vid frågor ring oss på 08-517 730 52.

Kontakta kärlkirurgiska mottagningen för remiss.

 

Smärta

Vi träffar dig som har beröringsutlöst smärta. Hos oss får du hjälp att prova ut individuellt anpassade kompressionskläder som fungerar som skydd för smärtutlösning. Vid frågor ring oss på 08-517 730 52.

Vi tar emot remisser från smärtkliniken.

 

Arbetsterapi får vardagen att fungera - FSA (Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter)

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen.. På sidan Din vård på Karolinska hittar du allmän information: som service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

  • Gå först och registrera dig i centralkassan som ligger strax innanför sjukhusets huvudentré, på Karolinska vägen. Du skall anmäla dig där varje gång som du skall till Fysioterapimottagningen.
  • Ett besök kostar 200 kr. Frikort gäller och även om du har frikort ska du anmäla dig i kassan. Du har också möjlighet att få faktura på besöksavgiften. Ibland kan det vara kö så kom i god tid. Tag med Dig legitimation
  • Gå sedan till Arbetsterapimottagningen A:6, plan U1 i huvudbyggnaden. Sitt ned och vänta i väntrummet.
  • •Om du inte kan komma på den tid som står i din kallelse eller som överenskommits med din arbetsterapeut, är det viktigt att du lämnar återbud. Be att få tala med arbetsterapi via sjukhusets växel på telefon 08-517 70 000 Uteblivet besök debiteras, det gäller även om man har frikort.

Kontakta oss i god tid innan besöket om du är i behov av tolk.

Under besöket

Undvik starka dofter som parfym och rakvatten då många är överkänsliga.

Efter besöket

Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa via sjukhusets växel, 08-517 70 700.