Neurofysiologiska mottagningen Södersjukhuset

Ring oss

08-616 36 21

Telefontider idag

13:00 - 14:30

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 13:00 - 14:30

Besök oss

Sjukhusbacken 10 Stockholm, Sjukhusbacken 10, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 07:30 - 16:00

Diagnoser:

Epilepsi, demenssjukdomar, sömnstörningar

alla

muskelsvaghet, känselnedsättningar som till exempel karpaltunnelsyndrom

Vi utför diagnostiska undersökningar avseende funktionsstörningar inom centrala och perifera nervsystemet, muskler och vissa sinnesorgan samt sömnregistreringar för diagnostik av sömnapné och andra sömnrubbningar.

När du kommer till oss har vi först fått en remiss från t.ex. din husläkare och utefter vad som står i remissen bokar vi in en tid och skickar en kallelse till dig.

Undersökningarna planeras individuellt allt efter dina symtom. Vanliga anledningar till att besöka oss är inom följande områden:

  • epilepsi
  • demenssjukdomar
  • sömnstörningar
  • muskelsvaghet
  • känselnedsättningar som till exempel karpaltunnelsyndrom

Vid vissa operationer och vid behandling av akuta hjärnskador övervakar vi hjärnans och nervernas funktion.

Svaret efter undersökningen får du av din läkare som skrivit remissen till oss. Svaret ger inte alltid slutgiltig diagnos utan ska vara till hjälp för din läkare som har remitterat dig. Undersökningen hos oss måste ofta kompletteras med ytterligare bedömning och andra undersökningar.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen.. På sidan Din vård på Karolinska hittar du allmän information: som service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

När du kommer till ditt besök hos oss anmäler du dig i receptionen på avdelningen på plan 0 där du betalar eller visar ditt frikort. 

Ta med legitimation och gärna din kallelse. Barn under 18 år är avgiftsbefriade. Uteblivet besök debiteras även om du har frikort.

Med din kallelse följer information om vad du ska tänka på när du kommer till oss.

Under besöket

Om du är närstående som följer med till besöket och vill ha kaffe eller mat finns det att  handla på entréplanet. För barn finns en lekhörna i väntrummet med leksaker och böcker.

Efter besöket

Du som varit patient hos oss kommer att få svar på undersökningen av din läkare som skrivit remissen.

Om du har frågor när du kommit hem efter ditt besök kan du kontakta oss, se telefonnummer och telefontider i kontaktrutan högst upp på sidan.