Akutvårdsavdelning 2 (AVA 2) Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 774 12

Telefontider idag

13:00 - 19:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Söndag 13:00 - 19:00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, F4:01, SOLNA

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

  • Måndag - Söndag 13:00 - 19:00

På AVA 2 tar vi dygnet runt emot patienter direkt från akutmottagningen som är i behov av vård. Våra vanligaste patienter är de med akut medicinska, infektiösa och kirurgiska sjukdomstillstånd samt patienter med traumatiska skador/tillstånd.

AVA 2 är en akutvårdsavdelning och du som patient kan bli inskriven och utskriven dygnet runt. Som patient vårdas du hos oss ett par dygn för övervakning, extra kontroller eller speciell behandling som kräver akutsjukvård för att sedan skrivas ut eller flyttas till annan avdelning när behovet förändras.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen.. På sidan Din vård på Karolinska hittar du allmän information: som service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal.

Inför besöket

Be gärna dina närstående ta med dina värdesaker hem och behåll det du behöver under din sjukhusvistelse.

Under besöket

Avdelningen tar emot akut sjuka patienter under hela dygnet, det kan därför hända att du får byta rum eller flyttas till annan avdelning.
Vi arbetar flödesorienterat, vilket betyder att du kommer att få träffa din ansvariga läkare dagligen och uppföljning sker kontinuerligt då behov av ny bedömning finns.

Vi ber er att respektera de besökstider som finns på avdelningen, under förmiddagen sker en stor del av undersökningar och ronder. Det är oftast lite lugnare på eftermiddagarna och personalen kan då lättare svara på eventuella frågor.
Av säkerhets- och arbetsmiljöskäl ber vi er att vara max två personer inne hos patienten.

Du som anhörig kan alltid ringa till vår sjuksköterskeexpedition. Vi ser gärna att ni ringer efter kl.11.00 då morgonarbete och rond sker under förmiddagen.

Visa hänsyn till andra patienter genom att inte använda parfym eller starka dofter. Blommor går bra men även här gäller det att de inte ska dofta för mycket.

Efter besöket

Du är alltid välkommen att kontakta oss vid frågor angående ditt besök.