Kungsholmsdialysen

Kungsholmsdialysen är en enhet inom njurmedicinska kliniken som ligger centralt i Serafimerlasarettets lokaler vid Stadshuset. Här finns läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietist samt kurator.

Kungsholmsdialysen är indelad i fyra olika enheter:

Mottagning/peritonealdialys 
Vi tar emot dig med njursvikt för dialysinformation och uppföljning av din sjukdom. Vi utgår från dina egna resurser och utbildar dig till att sköta peritonealdialys i hemmet. Mottagningen är öppen mån-fred 8:00-16:30

Självhemodialysen
Avdelningen är ett alternativ för dig som inte kan ha din behandling i hemmet men ändå vill sköta dig själv och ta eget ansvar. Här kan du själv påverka dina dialystider och dialysdagar vilket kan underlätta för dig som arbetar eller går i skolan. Du som väljer självhemodialys utbildas hos oss i cirka 8 veckor. När du fått ditt dialyskörkort och själv tar ansvar assisteras du av undersköterskor. 

Hemdialysmottagningen  
Hemhemodialys, bloddialys i hemmet, innebär att du som patient sköter din dialysbehandling själv i hemmet. Alla som har kunskap och intresse för sin sjukdom och behandling och har en bostad kan sköta sin dialys- behandling själv i hemmet. Utbildning och maskinträning får du på hemdialysmottagningen i cirka tio veckor innan du tar hem din dialysmaskin och vattenrenare. För att ta hem sin maskin behövs en viss bostadsanpassning vilket sker kostnadsfritt av kommunen. Fördelar med att ta hem sin behandling är att du väljer själv när du vill dialysera och du har möjlighet att dialysera mer och oftare än vad som erbjuds på sjukhuset.

Uppdaterad
2014-02-03
Informationsansvarig
Njurmedicinska kliniken

Kontaktinformation

Överläkare:
Olof Heimbürger

Chefsjuksköterska:
Annelie Magnusson

Adress:
Hantverkargatan 2, ingång J, Stockholm.

Tfn: 08-585 829 80

 

Hemdialysmottagningen

Sektionsledare:
Britt-Louise Allenius
Tfn: 08-585 829 96

Sjuksköterska:
Maria Ageborg
Tfn: 08-585 829 95