26 april: Några ord från Patrik Rossi

Nyhet

I dag deltog jag på invigningen av Karolinskas Sektion Hud med Sexuell hälsa i deras nya lokaler, på Ersta sjukhus. Här ska fler än 20 000 patienter få vård varje år.

Detta är ett gott exempel på vad som kan åstadkommas genom fokuserat regionövergripande samarbete. Stort tack till alla som bidragit och gjort flytten möjlig så att den egendrivna hudverksamheten kan blomstra.

I dag har det även varit en halvdag i Sune Bergströms aula med fokus på precisionsmedicin. Vi fortsätter att utveckla området och temat denna eftermiddag var ”Vi tar fram ny kunskap samtidigt som vi ger vård”. Precisionsmedicinsk diagnostik och terapival sprider sig till allt fler patientgrupper i alla åldrar, så håll ögonen öppna efter seminarier och utbildningsaktiviteter för kunskapsinhämtning.

I detta veckobrev vill jag gärna slå ett slag för utbildning. En gång per termin erbjuder region Stockholm högskolestuderande att utvärdera sin kliniska utbildning. Enkätresultatet ger en unik möjlighet att utveckla klinisk utbildning i hela region Stockholm. Påminn därför gärna studerande i din verksamhet att fylla i enkäten som skickas ut nästa vecka och är öppen till 12 maj.

Slutligen vill jag kommentera den pågående blockaden för anslutna i Vårdförbundet. Regionen kommer föra ytterligare förhandlingar med Vårdförbundet. Under tiden kommer vi att tillämpa skyddsarbete om det uppstår situationer som innebär fara för patienter. Rutiner för, och anmälan av, skyddsarbete skickades ut igår till samtliga verksamhetschefer. Saknar du någon information, vänd dig till din närmaste chef.  

Tillsammans är vi Karolinska.

Patrik